Udstyr, du skal bruge til dit vejarbejdeprojekt

Står du for et kommunalt projekt, eller har du anden led ansvaret for, at vejarbejdet bliver udført til punkt og prikke? Vejarbejde på offentlige veje er ikke nogen simpel proces. Det kræver både de rette tilladelser, det rette udstyr og de rette kompetencer. Der ligger altså både bureaukratisk arbejde samt reelt gravearbejde, og vi giver dig her indblik i, hvilket udstyr du skal bruge til dit vejarbejdeprojekt.

Afspærringer og afmærkninger

Afspærringer og afmærkninger er med til at sikre, at trafikanterne ved lige præcis, hvor de må køre og ikke må køre. Dette kan simpelthen ikke gøres tydeligt nok, og derfor er det en afgørende del af dit projekt.

Der må ikke være den mindste tvivl hos trafikanten om, hvor han eller hun må køre, fordi det kan få store konsekvenser at køre forkert. Der findes forskellige løsninger inden for tape, termoplast, afmærkninger i forskellige farver og meget mere. Du kan finde meget mere information på Avs-vejsikring.dk, som også kan hjælpe dig med tilladelser.

Skilteplaner i nærområdet

Husk også i forlængelse af afspærringerne at fortælle trafikanten forinden, at der nu kommer vejarbejde, og hvad eventuelle alternative ruter er. Fortæl også, hvornår vejarbejdet starter og slutter. Skiltning kan afhjælpe køer, og du undgår sure bilister, der ikke var advaret.

Allier dig med professionelle

Der er meget stramme krav til vejarbejde, og du bør derfor altid alliere dig med professionelle, hvis du ikke selv er det. De kender til papirarbejdet, som kan få arbejdet godkendt, og de kender til selve arbejdet, så du sikrer, at kompetencerne er på plads, og det kan udføres korrekt efter alle forskrifter.

admin