Sådan smager du på vin som en professionel

Vin er populært, men det kan være svært at skelne mellem de gode og dårlige vine. De færreste mennesker kan huske druesorterne fra hinanden. Samme drue kan smage helt anderledes hvis den kommer fra et andet distrikt. Overgaard og Wade Design Architects har taget opgaven at designe det perfekte rum til vinsmagning. Alle detaljer er blevet gennemtænkt. Det var vigtigt at omgivelserne understøtter oplevelsen af at smage på vin. Du kan se billeder af projektet her: Wade Overgaard Kosta Browne Winery.

Dine smagsløg skal træ>nes

Udvælg nogle vine med de mest almindelige druer og smag på dem så du kan genkende dem. Træn dine smagsløg i at kende forskel druerne. Hold det helt enkelt til at starte med. Derefter kan du lede efter en rigtig vinoplevelse. Find en vin du ikke kender. En vin som vil vække dine smagsløg og give dig et aha-øjeblik.

Det tager tid at finde sin vin

Når du en gang har haft en god oplevelse med vinsmagning, så kan du ikke lade være med at jagte den næste. Det kan næsten blive en besættelse at finde en ny unik smag der vil pirre og begejstre dig.Det bliver svært. Og du kommer til at smage på mange vine før det sker. Men bare rolig, du skal nok finde den.

Studér dine vine

Måske har du opdaget at der er meget forvirrende information om de enkelte vine. Det er et godt tegn. Det er tid til at investere i en grundbog om vin. Studér bogen og forstå den. En ny verden vil åbne sig og du er klar til at smage på mere komplekse vine. Udfordr dig selv. Hvis du bliver træt af vin kan du udforske mousserende eller søde vine i stedet for. Der er altid nye eventyr der venter.

admin