Lav en rekreativ oase med fliser i haven

En dejlig have skal give mulighed for at flygte fra hverdagen og slappe af. Den skal ikke være kilde til bekymringer og mere arbejde. Har du tænkt over at du for eksempel kan lave et skakspil ud af helt almindelige 30×30 fliser?

Det er egentlig bare en lille terrasse. Der er ikke mange der bruger haven aktivt fordi den ikke er indrettet til det. Her nogle ting du skal være opmærksom på når du lægger fliserne.

Der skal være et godt fundament

For at fliserne ligger stabilt og ikke vipper sidst på sommeren, skal du først grave ud til en god bund. Du får brug for 64 fliser á 30×30 centimeter. Husk at der skal være lige mange hvide og sorte fliser.

Du kan købe fliserne hos Skagen Beton.

Udgravningen skal være 30 centimeter dyb i et kvadrat der kan rumme spillepladen. Der skal være plads til lidt grus langs kanterne og husk at beregne afstand til fuger mellem fliserne.

Læg en bund af grus

Bunden består af tre slags grus. Første lag er 17 cm stampet bundsikringsgrus. Derpå lægger du 10 cm stampet stabilgrus. Og afslut med 3 cm afretningsgrus. Husk at stampe gruset med en vibrator.

Nu har du en god bund til dit skakspil og du kan begynde at lægge fliserne på. Husk at fuger skal have 3-5 millimeters mellemrum. Fugerne fylder du med afretningsgrus.

Led vandet væk fra fliserne

Hemmeligheden til at undgå vand på fliserne er at lave et lille fald. Alle terrasser bør have et fald på en centimeter per meter. Så render vandet af når det regner. Husk at vende faldet væk fra bygninger. Et godt fald kræver at du er grundig med at måle op allerede fra starten. Brug sætningspæle med snore imellem, så bliver det lidt lettere.

admin