Sundhed skal være i fokus på arbejdet

Sundhed har altid været vigtigt for mennesker trivsel. Men det bliver mere og mere italesat hvordan kan leve et sundt liv og tage vare på sin krop på en god måde. Sundhed er ikke nødvendigvis noget man skal stå med alene. En arbejdsplads kan også have et ansvar for at vælge den sunde vej.

Sund og økologisk frugtordning

Det er ikke fordi at man som virksomhed skal til at have sundhedsdage hvor man fortæller de ansatte hvordan de passer på deres krop. Men ved at have et naturligt forhold til sundhed og implementere det i det daglige arbejde, vil man vise de ansatte at sundhed er vigtigt og noget, alle bør prioritere.

Sundhed kan flettes ind i arbejdslivet på mange måder. Eksempelvis kan man som virksomhed opfordre til en sund kost. Både ved at forvente at alle spiser frokost, da det ikke er sundt at springe et måltid over, men også ved at servere sund og nærende frokost til de ansatte. Derudover kan det være en god ide at have en økologisk frugtordning. Både fordi frugt er sundt, man skal helst spise 600 gram frugt og grønt om dagen, men også fordi det økologiske islæt er et godt signal at sende de ansatte.

Sundhed er mere end økologisk frugt

En anden måde man kan have sundhed i fokus på arbejdspladsen er ved at være opmærksomme på arbejdsmiljøet. For det at være sund kræver mere end at give kroppen det den fysisk har behov for, man bør også tænke på det mentale helbred. Altså skal man som arbejdsgiver være opmærksomme på, om alle føler sig inkluderet i fællesskabet og accepteret som de mennesker, de er.

Det er vigtigt, at man italesætter stress og prøver at undgå, at nogen arbejder så hårdt, at de bliver udbrændte.

admin