Slutblik og sikkerhed

Vi mennesker vil sove trygt om natten. Det er et af vores mest basale behov: At føle os trygge.

Derfor går vi da også langt for at have den bedste sikkerhed installeret i hjemmet eller i firmaet, så uindbudte gæster, om det er så er i privaten eller i virksomheden, ikke kommer ind.

Nogle mennesker vælger at installere overvågning, have hunde og eventuelt indlægge censorer i husstanden, så der eventuelt bliver aktiveret en fjernalarm, som vil tilkalde et vagtfirma, man har hyret ind til at beskytte og fange forbryderne.

Men det hele starter jo dér, hvor tyvene gør sig forhåbninger om at komme ind i begyndelsen, og det sker oftest ved dørene, der jo er en naturlig indgangskilde, når der ikke er låst af.

Derfor er det blevet en virksomhed i sig selv at konstruere låsemekanismer, der både fungerer efter hensigten, er topsikrede, men heller ikke fremstår bragende bombastiske, som skulle man besøge Fort Knox. Et hjem må jo gerne ligne et hjem, selvom sikkerheden er høj, og en butik eller virksomhed skal stadig virke indbydende for kunderne.

Udviklingen på låseområdet med låsemekanismer til døre og vinduer har blandt andet fokuseret på enkeltdelen slutblik, som er den anordning, der sidder i for eksempel en dørkarm, og som låsefallen, der er det skrå objekt tæt ved dørhåndtaget, skal gå i kontakt med og holde døren forsvarligt låst.

Hvis disse kompontenter er af dårligt materiale, tager det ikke indbrudstyvene mange sekunder, før de har brækket sådan en lås op, og så nytter det ikke meget, hvis der er indført en alarm, for før vagtfirmaet når frem, er tyvene formentlig stukket af for længe siden, fordi de kom så hurtigt ind i hjemmet eller butikken og havde god tid til at fjerne de vigtigste værdigenstande.

Hvis du bedst vil holde tyvene fra døren – og hvem vil ikke det – skal du have dig et solidt slutblik, der går i tæt kontakt med låsefallen, så de er sværere at bryde op. Hvis du endvidere investerer i det nyeste teknologi på området, kan du få dig et elektrisk slutblik, der således gør det nemt og bekvemt for dig på afstand at låse op, men de moderne slutblikke er også i så god stand, at det trods letheden ved, at ejeren selv kan åbne dem, så er det noget sværene for forbryderne at brække dem op.

Så vil der pludselig være god tid for vagtfirmaet til at dukke op.

Sørg for at beskytte dine værdigenstande bedst muligt. Ikke alt kan erstattes.

Anders Lundtang Hansen