Kan min server håndtere vækst?

En ting er at vælge server til sin virksomhed – og endda forstå hvad det egentlig er. Derefter står du med bekymringen om dit valg af server kan klare opgaven når virksomheden vokser.

En server er i bund og grund en computere der deler og lagrer information. Flere end dig selv skal have adgang til data. Det stiller naturligvis krav til udbyderen af serverplads.

Når du skal sikre at serveren vokser sammen med virksomheden kan du vælge løsninger som ThinkSystem fra Lenovo. Men lad os træde et skridt tilbage først.

Din første server

Den første server du stifter bekendtskab er sikkert den som huser virksomhedens hjemmeside. Den ligger nok på et klassisk webhotel. Små virksomheder har sjældent brug for så meget datakraft at de har brug for en hel server. Derfor deler de den samme server.

Der kan ligge mange hjemmesider på den samme server. Men hvis du har mange besøg og stor aktivitet på serveren, så har du brug for det man kalder en dedikeret server. Nu er det slut med at dele.

Virksomheden vokser

Efterhånden som din virksomhed bliver større vil flere mennesker være aktive på dit netværk. Både eksternt og internt netværk. Du får brug for din helt egen server og måske har du endda etableret en it-afdeling der driver virksomhedens server.

Der kan være fordele i at leje sig ind på en server. Men hvis du har kapaciteten, så kan det ofte svare sig at have sit eget datacenter.

Dit serverrum

Din private server kan stort set passe sig selv og blive tilset og opdateret af en eksterne konsulent. Det afhænger af størrelsen. Din server kan være alt fra et enkelt tårn som mest ligner en stor PC’er. Eller det kan være et helt skab med flere sektioner. Sådan en løsning kan kræve en IT-afdeling.

admin