Cirklens symbolisme i nordisk design

Cirkler har fascineret mennesker igennem hele historien. Den er blevet brugt symbolsk vidt og bredt og har derfor også fundet sin vej til nordisk design.

Nordisk Møbeldesign er karakteriseret ved at være enkelt og funktionelt. Til det formål er cirklen nærmest perfekt i sin enkelhed.

Cirklen er forbundet med begreber som helhed, perfektion, uendelighed og tidløshed. Netop derfor passer cirklen så godt til Overgaard & Dyrmans Circle Dining Chair.

En tidløs spisestuestol

Stolene omkring spisebordet kan til tider virke lidt kedelige. Der er ikke noget prangende over et funktionelt nordisk design. Det er enkelt og gør det det skal. Men alligevel er det lykkedes Overgaard & Dyrman at designe en tidløs spisestuestol der alligevel er helt unik.

Den bruger cirklen og den symbolik til at lave et spændende møbel man kun kan glæde sig til at sidde på. Den perfekte stol til det perfekte måltid mad.

Hvad specielt er der ved cirklen?

Cirklen er ikke bare et geometrisk symbol. Den er grundlaget for livet. Solen er rund. Månen er rund. Og så er hele livets cyklus en cirkel. Livets cirkel. Ifølge Pytagoras, græsk filosof, er cirklen den mest kreative form. Derfor er den også oplagt at bruge i design.

Han kaldte cirkler for monader. Det vil sige at de er en enkelt perfekt enhed. Den har hverken en begyndelse eller slutning. Næsten alle kulturer betragter cirklen som et helligt symbol.

Cirklen er alt og intet

Cirklen er i bund og grund et vidunderligt symbol der omfatter alt og alligevel intet. Filosofisk set omfatter den kultur, natur og selve livet. Livets cyklus i en uendelighed.

Måske er det netop derfor at dansk møbeldesign er inspireret af cirklens symbolik. Kunne det være mere meningsfuldt at indtage livsgivende mad mens du sidder på en stol designet ud fra cirklens symbolik?


admin