Tænker du grønt i badeværelset?

Flere og flere begynder at kunne se fordelen i at tænke grønt når de indretter badeværelset. Der kan være mange penge at spare når du køber armatur til bruseren.

Du vil gerne have et miljøvenligt og bæredygtigt armatur der sparer på vandet, og i sidste ende dine penge. Derfor bør du undersøge markedet grundigt når du installerer bruser i badeværelset.

Her får du et par ideer til hvordan du kan gøre badeværelset mere grønt.

Spar på vandet med gode vaner

Det første tip kræver ikke noget specielt udstyr. Det kræver at du lægger dine vaner lidt om. For eksempel kan du starte med at lade være med at lade vandet løbe. Sluk for hanen mens du børste tænder og tænd for vandet igen når du skal skylle.

På to minutter kan der nemt løbe 15-20 liter vand ud som du ikke bruger til noget som helst. Og lad være med at stå for længe under bruseren.

Miljøvenligt brusehoved

Skift brusehovedet ud med et der er lavet af genbrugsmaterialer. Og køb et af de hoveder hvor du kan justere vandmængde og styrke på selve hovedet.

På vandhanen kan du installere en vandbesparende enhed som fordeler vandet uden at det fosser ud. Du kan også vælge en vandhane der automatisk tænder når hænderne nærmer sig. Det sparer rigtig mange liter vand om året.

Spar på lyset

Hvis du endnu ikke har installeret lys med led-pærer, så er det nok på tide. De bruger ikke nær den samme mængde strøm og du kan få dem i alle mulige lys- og farvestyrker.

Sæt en lysføler på som automatisk slukker for lyset hvis du eller husets børn glemmer at slukke lyset på badeværelset. Brug også gerne det naturlige lys hvis der er et vindue.

Du kan finde inspiration til badeværelset hos Lavabo.

admin