Hvor god er du til at passe på dine fødder? – 3 tips

Dine fødder går rundt med dig hele livet. De bærer din vægt med adskillige skridt hver eneste dag. Er du lige så god ved dine fødder som de fortjener? Tag et smut omkring en fodterapeut i Silkeborg og giv dine fødder lidt pleje.

Der er også nogle ting du selv kan gøre hvis du ikke lige har muligheden for at smutte til Silkeborg:

Giv fødderne et dagligt tjek

Hver dag bør du afsætte et par minutter til at tjekke fødderne. Du kan nemt gøre det til en del af din morgen- eller aftenrutine.

I løbet af dagen kan der opstå små hudafskrabninger fra sko der gnaver. Eller du har måske gået ekstra meget og har fået en irriterende vabel. Det er også vigtigt at holde øje med eventuelle ligtorne eller ømme neglerødder.

Vask fødderne i varmt vand

Når du har tjekket fødderne er det en god idé at vaske dem godt. Men lad være med at sætte dem til opblødning i et fodbad. Du risikerer at tørre huden ud.

Når du har vaske fødderne grundigt, så smør dem ind i en god fodcreme. Det hjælper med at holde huden fugtig og smidig. Så undgår du sprækket hud på for eksempel hælene.

Tip: Lad være med at smøre fugtighedscreme mellem tæerne. De skal helst være tørre for at undgå infektioner og fodsvamp.

Brug sko der støtter

Dine sko er afgørende for dine fødder. De må ikke sidde for tæt. Der skal være god plads til luft og bevægelse. Sørg for at dit fodtøj støtter dine fødder – især i svangen. Når du går i helt flade sko, så får du ikke støtte nok.

Du kan bruge sandaler for at give fødderne luft. I klip-klappere skal du sikre dig at der er støtte til svangen.

admin