Akrylmaling – det lettere alternativ til oliemaling

Drømmer du om at skabe levende smukke kunstværker til din egen stue – og går du måske oven i købet rundt med en lille kunstner inden i maven? Så er der ingen grund til at udskyde projektet. Du kan sagtens erhverve dig rigtige kunstartikler uden at være professionel kunstmaler, og uden at det behøver at vælte budgettet.

Akrylmaling i stedet for oliemaling – især til begyndere

Hvis du er lidt usikker på, hvorvidt du skal ud og investere i dyre oliefarver, kan du overveje at starte med akrylmaling. Med akrylmaling kan du opnå en effekt, som er meget lig den, du får med oliemaling. Generelt er akrylmaling nemmere at arbejde med – og samtidig er lugten ikke så stram. Det er nemmere at rengøre pensler, efter at du har malet med akrylmaling, end det er efter oliemaling. De skal blot vaskes i vand, evt. sæbe, og du slipper for at skulle anvende organiske opløsningsmidler. Dette kan være en fordel, hvis du deler atelier med andre, eller maler hjemme i din egen stue.

Samtidig har akrylmaling den store fordel, at det tørrer hurtigere end oliemaling. Når akrylmaling er tørt, kan du male oven på, uden at farverne tværes ud i hinanden. Dette giver et hurtigere og mere sikkert arbejds flow. Akrylmaling gulner ikke på samme måde som oliemaling kan have en tendens til, men holder sine klare farver længere.

Køb akrylmaling i høj kvalitet online på malericentralen-kreativ.dk

Akrylmaling er populært blandt såvel nybegyndere som etablerede kunstnere – især på grund af de egenskaber, som er beskrevet ovenfor. Hos malericentralen-kreativ.dk finder du akrylmaling fra forskellige brands, alle af høj kvalitet. Fra System 3 får du en akrylmaling til en lav pris – så er du helt grøn ud i maling med akryl- eller oliefarver, kan det anbefales at starte med grundfarverne rød, blå og gul fra dette brand. Se hele udvalget af akrylmaling på malericentralen-kreativ.dk

Astrid Pedersen