Grøn stue – med plantestativer

Grøn stue - med plantestativer

Hvis man er interesseret i indretning, så har man formentlig opdaget, at grønne planter hitter, og at  de efterhånden har gjort det i et godt stykke tid. Naturen må gerne rykke indenfor, enten i store mængder, eller mindre omfang, men grønne planter skal der være, hvis man vil være med på tidens indretningstrend. 

Man kan vælge at stille enkelte store planter på udvalgte steder, eller man kan placere mange små sammen fx i vindueskarmen eller på en smart bakke og evt. stille nogle af sine yndlingsfund sammen med for at skabe en fin opstilling. 

Plantestativer ser man også efterhånden flere og flere af, på nettet og i boligmagasiner. De er en fin og smart måde at få noget grønt ind i sin indretning på. Man kan få dem i forskellige størrelser og højder og derved finde den eller dem, der passer bedst til den pågældende plante eller til dét sted, hvor man har tænkt sig, at der skulle tilføres noget grønt rummet. Man kan på den måde skabe et helt junglelook i sit hjem, hvis man fx stiller mange forskellige planter i stativer i forskellig højde, hvilket vil give liv til enhver stue, sove- eller badeværelse. Nogle af de hængende plantetyper er rigtigt gode at sætte i et plantestativ, så de kommer mere til sin ret – oppe i højden.

Nogle af de mest populære (og nemme) planter er fx. monstera med de store, flotte blade, zz-planten, som gror og gror selvom den får meget lidt vand og kaktusser i alle varianter.

Hvis man ønsker ekstra megen junglestemning derhjemme, så er det også en mulighed at skaffe en af de mange “plant hangers”, som hænger ned fra loftet i snore. På den måde kan du få hængeplanter, der vælter ned fra loftet og desuden slippe for at have vindueskarmen helt fyldt op. 

 

 

 

 

Katrine Agentoft Nielsen