0

Sommerdæk

Der er ingen lov i Danmark, der siger hvornår man skal skifte til sommerdæk. Så for nogle kan det kan være fristende at beholde vinterdækkene på hele året rundt. Mange undrer sig over, hvorfor det er vigtigt at skifte dæk, når det bliver sommer.

Men vi burde faktisk have lige så travlt med at skifte dæk om sommeren, som vi har om vinteren. En god grund til dette er, at køreegenskaberne er væsentligt bedre med sommerdæk. Og hvem vil ikke gerne have størst udbytte af sin bils egenskaber?

Det er ikke kun køreglæden, der bliver bedre ved at skifte til sommerdæk, det gør økonomien også. Sommerdæk har en længere levetid, samt bruger meget mindre benzin. Ved skift af dæk til sommerhalvåret, skåner du dermed ikke kun din pengepung, men også miljøet.

Derudover opnår du også den bedste sikkerhed, for både dig og dine medtrafikanter, med de rigtige dæk om sommeren. På en tør vej er bremselængden væsentligt kortere med sommerdæk end med vinterdæk. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvilken type af dæk man køre på.

sommedæk

Klargøring af bilen til kør-selv-ferien

Står du og skal med familien på kør-selv-ferie, så er det ekstra vigtigt, at du finder de helt rigtige dæk. Inden du køre på ferie med familien, er det vigtigt:

  • At du tjekker oliestanden
  • At du tjekker bremsevæske
  • At du sikrer dig, at alle lygter virker
  • At du tjekker slid på bilens dæk (mindst 1,6 mm dækmønster)

Husk altid at tjekke det pågældende lands færdselsregler, nogle lande har større krav til for eksempel dækmønster.

Har du brug for råd og vejledning til variant og størrelse på dine sommerdæk, så kontakt os og vi hjælper dig gerne!

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *