Sådan gør du klar til sommeren på vandet

Når sommeren rammer, nærmer vi os mere og mere vandet, som i årets tre andre årstider kan være en stormfuld fornøjelse. Men når solen bager, og vinden er stille, er der ikke noget bedre end at være på vandet.

Din båd kræver dog en solid mængde vedligehold, og der skal lægges mange arbejdstimer henover foråret i at forberede den på en ny sæson. Vi kommer her ind på, hvilke materialer der kan være relevante i din forberedelse. På blandt andet hfmarine.dk kan du finde alt det udstyr, du skal bruge til din båd.

Krympeplast for mindre vedligehold

Dette punkt handler egentlig mere om, hvad du kan gøre præventivt for at forhindre, at du skal ud i den helt store renovering, når du vil på vandet igen. Med krympeplast slipper du for dårligt isolerende presenninger, som ikke holder hverken vand eller vind ude.

Krympeplasten placeres over båden, og så kan du via en varmepistol se plasten samle sig om båden. Og bare rolig – det er både åndbart og nemt at tage af igen.

Bundmaling – forårets projekt

Maling slides nemt af både, da de er meget i vandet og samtidig er udsat for vind og vejr, når de ikke er på vandet. Sæt derfor mange timer af til at male båden, når foråret rammer.

Brug epoxy og få din båd til at skinne

Epoxy er et vigtigt produkt i smukkeseringen af din båd. Det er dette, der giver glasfibrene (og faktisk også træ) den afgørende glans, som lader din båd stå helt skarpt til sommeren. Der findes mange forskellige løsninger inden for epoxy, og valget afhænger af, hvad det skal bruges til, og hvilket materiale din båd består af.

admin