Husk dette, når du svejser

Hvad end du svejser i industrien eller derhjemme, er der nogle forholdsregler, du skal gøre dig for at sikre, at du hverken udsætter dig selv eller andre for fare.

Svejsemaskiner er store apparater, der afgiver stor varme og kraft. Hvis du ikke er opmærksom, kan det få livsafgørende konsekvenser for dig – eller endnu værre en, du har kær.

Svejseforhæng til industri

Et af de bedste konkrete redskaber, du kan bruge til at forhindre uheld (og faktisk forbedre arbejdsbetingelserne), er et svejseforhæng. De findes både i stationære og mobile udgaver, så du kan finde den løsning, der matcher dine arbejdsforhold bedst.

Det er et helt klassisk forhæng, som lidt ligesom en bruseniche skærmer dig og dit arbejde af fra omverdenen. Det sikrer, at du ikke påvirker andre med dit arbejde, men faktisk medvirker det også til, at dit svejselys ikke påvirkes udefra.

Hold koncentration og fokus

Hvis du vil undgå ar for livet, ligger den største forberedelse i det mentale arbejde, når du svejser. Folk har mistet mange fingre ved et øjebliks manglende koncentration, og det kan have kritisk betydning for resten af dine dage.

Hvis du ikke føler dig frisk, eller hvis du har været på druk dagen før, så lad være med at lege med et svejseapparat. Det kan også være, at du har lavet hårdt fysisk arbejde og vil afslutte dagen med at svejse lidt. Lad være. Hårdt fysisk arbejde påvirker meget kraftigt din koncentrationsevne.

Sørg for ordentlig afstand

Hvis du arbejder hjemme i garagen, og du måske ikke har det vildeste udstyr til rådighed, så hold altid afstand og vær altid opmærksom på, hvor dine børn befinder sig. Gør dem opmærksomme på, at de absolut ikke må nærme sig, når du arbejder med svejsning.

admin