Guide til godt fiskegrej

Guide til godt fiskegrej

Mange fiskemuligheder i Danmark

Lystfiskeri er skøn afslapning og en god mulighed til at komme ud i den dejlige natur. Du kan fiske hele året rundt, hvis bare du tilpasser dig lidt til omgivelserne. Det er selvfølgelig sværest om vinteren, hvis der er is på vandet, men så kan du måske tage ud med en kutter og fange torsk eller slå hul på isen og lave isfiskeri.

Mulighederne er store i Danmark med vores kyststrækninger og mange søer og moser, så du kan næsten selv vælge, hvilke af vores fiskearter du ønsker at fange.

Du skal dog sørge for at have det rigtige udstyr, for der er stor forskel på, hvilket grej du skal benytte.

Vælg den rette fiskestang

Du tænker måske at “bare man har en fiskestang, så kan man fange alle slags fisk”. Det er måske også i teorien rigtigt, men du kan bare gøre det meget lettere for dig selv, hvis du har den rigtige type stang.

Her kan du læse om følgende 3 typer af stænger: Fluestænger, pirkestænger og spinnestænger. 

Fluestænger: Denne type stang skal du benytte, hvis du går efter ørred eller laks, og fisker ved eksempelvis en elv eller en stor år. Meningen med fluestangen er, at du nærmest svirper fluen afsted for enden af en lang line, som så svæver afsted. Når fluen lander, så kan du lade den drive med strømmen for enden af den lange line.

Pirkestænger: Her er vi ude i noget helt andet end fluefiskeriet. Med pirkestangen benytter du nemlig en såkaldt pirk, som er en slags meget tung blink, som du sænker ned fra rælingen af en fiskekutter. Pirken synker så ned på bunden, hvor du kan håbe på, at en stor torsk bider på.

Spinnestænger: Igen en helt anden type fiskeri end de 2 foregående. Med spinnestangen kaster du linen ud i vandet med eksempelvis et blink for, enden og ruller så linen ind igen med hjulet. På den måde ligner blinket en fisk, som det kan være, at en stor fisk får lyst til at fange.

Fiskehjul og line

Til de 3 nævnte typer fiskeri er fiskehjulet og fiskelinen faktisk ligeså vigtigt som fiskestangen. Du vil have meget svært ved at lave fluefiskeri uden et fluehjul, og hvis du pirker torsk, så er det også en stor fordel, at du har et pirkehjul.

Til spinnefiskeri skal du også sørge at have det rigtige hjul, og her er der også mange muligheder afhængigt af om du fisker efter store gedder, aborrer eller måske ørreder.

Hvor finder du det bedste grej?

Når du skal anskaffe dig dit første fiskegrej, så skal du bestemt vælge en udbyder med ekspertviden og et stort udvalg. Det finder du på Billigtfiskegrej.dk, som er en fantastisk webshop med et kæmpe sortiment i fiskeudstyr.

Så start med at give siden et besøg, så er du et skridt nærmere din første store fangst.

 

 

 

Troels Nielsen