Skab et hyggeligt og klimavenligt sommerhus ved at lægge et grønt tag på

For de fleste står deres sommerhus for en vigtig ting: hygge og afslapning. Når du gerne vil have det hyggeligt inden for, hjælper det som regel, at du også synes, at sommerhuset er hyggeligt udefra. I det tilfælde kan det være, at du har brug for at ændre lidt på det for at gøre det virkelig hyggeligt og rart at være i og ved. Hvis dit sommerhus trænger til et nyt tag, kan du for eksempel gøre det meget hyggeligere ved at give det et grønt tag. Det er et tag af planter. Det er med til at give det en stemning af at være ældre, men stadig virkelig hyggeligt. 

Udover, at grønne tage er virkelig hyggelige, er de også klimavenlige. De er derfor også en god mulighed for dig, der gerne vil gøre noget godt for miljøet. Det skyldes, at taget kan være med til at køle huset ned om sommeren, så det ikke bliver så varmt. Derudover kan det taget også være med til holde på varmen om vinteren. Både sommer og vinter bruger du altså mindre energi, fordi du ikke behøver enten at varme sommerhuset op eller at køle det ned. 

Det bliver mere og mere almindeligt i Danmark at få et grønt tag. Derfor er der også flere og flere, der kan lave det. En af de virksomheder, der har virkelig stor erfaring med dem, er nykilde.dk. Det er derfor en god ide for dig at overveje dem, når du skal finde nogle, der kan lægge et grønt tag på dit hus. 

Du kan få lavet et grønt tag på dit sommerhus, lige meget hvordan tagformen er på det. Men det er vigtigt, at du undersøger, om dit sommerhus kan holde til den ekstra vægt fra det grønne tag. Det er nemlig langt tungere end et almindeligt tag. Det er ikke mindst, når det regner, at det er det. 

Hvor stor en vægt, dit tag skal bære, kommer an på, hvilken form for grønt tag du vælger. Der findes overordnet tre former for grønne tage: ekstensive, intensive og semi-ekstensive. De ekstensive tage er de mest almindelige. De har små lave planter, der vokser i et tyndt sedumlag på taget. Det er dem, der vejer mindst. De intensive tage kan fungere som taghaver og kan også holde til, at mennesker kan opholde sig der. De semi-ekstensive tag kan klare tungere former for planter end de ekstensive, men ikke klare at der opholder mennesker sig der. 

Emilie Ann Jacobsen