Rotationslasere til bygge- og anlægsopgaver

Rotationslasere

En solid rotationslaser er praktisk talt uundværlig, når det gælder præcisionsarbejde som håndværker eller for gør-det-selv-folket, som ønsker stor nøjagtighed i egne byggeprojekter. En rotationslaser kan med fordel anvendes i projekter, hvor du skal udjævne højdeforskelle af pladser og veje eller højdemarkere ved udgravninger og skrænter. En rotationslaser hjælper dig med planering, lave fald og lignende måleopgaver over længere afstande.

Det er altid en god idé at vælge en rotationslaser med selvnivellering horisontalt og vertikalt. I modsætning til manuelle lasere vil dette spare dig for masser af tid, da du ikke skal indstille laseren ved hver eneste opstilling. På den måde minimerer du muligheden for fejlmålinger grundet vibrationer eller temperatursvingninger. Afmåling med stor præcision vil uden tvivl gøre dit arbejde meget nemmere og mere effektivt.

Du kan typisk vælge blandt to forskellige typer rotationslasere:

  1. Rotationslaser med manuelt fald: Denne anbefales ved opgaver, hvor du i forvejen kender to yderpunkter, som skal forbindes. F.eks. når du skal anlægge en ny indkørsel og derfor kender højdepunkterne ved boligen og vejen.
  2. Rotationslaser med digitalt fald: Denne anbefales ved stort set alt andet præcisionsarbejde. F.eks. er et digitalt fald at foretrække, når du skal udgrave og lægge dræn, da der er specifikke krav til drænrørets hældningsgrader.

Når du skal investere i en ny rotationslaser, bør du gå efter markedets førende producenter, så du altid er sikret præcis nivellering og hurtig opstilling på linjer. Her kan især rotationslasere fra geoFENNEl, Spectra og Leica fremhæves. De producerer robuste rotationslasere, som kan bruges under alle lysforhold både ude og inde.

Hos Toolster.dk har medarbejderne mange års erfaring inden for branchen. Derfor besidder de den nødvendige ekspertise til at kunne rådgive i valg af det rette værktøj, der matcher netop dit projekt. De kan hjælpe dig med at finde en god laser til en fornuftig pris, som passer til dine behov.

admin