Sportstape til stabilisering af led og lindring af smerter ved skader

Påsætning af sportstape har som mål at begrænse mobiliteten af et forstuvet eller forstakt led, samtidig med at det bløde væv komprimeres for at begrænse hævelse. Med sportstape kan du samtidig understøtte de anatomiske strukturer, som er involveret i skaden (for eksempel muskler og sener omkring ankel eller knæ), og sportstape kan tjene som en skinne, som beskytter det beskadigede led mod yderligere skade dannelse, mens det er i helings fasen. Sportstape kan, hvis påsat korrekt, opretholde knogler og muskler i en stabil position under aktivitet. Dermed reduceres smerter, og helingen og restitutionen fremmes.

Sportstape – en stabiliserende faktor

Sportstape er, i modsætning til kinesio tape, fast og stærkt i strukturen – ikke eftergivende eller elastisk. I professionel henseende anses sportstape som en prima metode til reducering og forebyggelse af alvorlige skader, især inden for mere voldsomme sportsgrene, hvor man ofte kollidere med andre sports udøvere – for eksempel amerikansk fodbold, almindelig fodbold, ishockey og lignende. Samtidig har sportstape vist sig at være meget effektiv, når det handler om at nedsætte sværheden af de skader, man uvægerligt pådrager sig – og faktisk kan man opnå et mindre antal af skader med sportstape, end man ville have pådraget sig uden.

Sportstape – når skaden er sket

Har du allerede været så uheldig at pådrage dig en skade under sportsudøvelse, kan du med sportstape håndtere de symptomer, som opstår i kølvandet på for eksempel medial tibial stress syndrom (eller skinnebens betændelse, som ses ved langvarig belastning af underbenet), patella-femoralt syndrom (forreste knæsmerte) og torv-tå (forstuvet tå). Sportstape kan også bruges til at lindre smerter og reducere hævelser ved forstuvning – og har du betændt eller inflammeret væv, kan du tape det op med sportstape for at lade det få hvile, og dermed mindske ubehaget. I det hele taget er det en rigtig god idé at bruge sportstape på dine skader, da du reducerer risikoen for yderligere beskadigelse af muskler og ligamenter ved hjælp af stabilisering, og samtidig opretholder den korrekte biomekanik i ophelingsfasen, så du ikke kompenserer og dermed pådrager dig nye skavanker – for eksempel en neuro muskulær skade. Og samtidig aflastes det berørt område, hvilket giver bedre restitution.

Find sportstape i høj kvalitet hos Henza.dk

Henza er blandt Danmarks førende producenter og leverandører af sportstape og kinesio tape i bedste og stærkeste kvalitet. Siden 2009 har Henza på fast basis leveret tape til over 180 behandlere af forskellig art. I den online shop på Henza.dk finder du sportstape i stort udvalg og til yderst fordelagtige priser. Er du sports massør, kiropraktor, fysioterapeut, ergoterapeut, akupunktør, osteopat eller lignende behandler med et behov for at behandle flere patienter med sportstape eller kinesio tape, kan det anbefales, at du tager et kig på udvalget af sportstape hos Henza.dk. Den originale Henza sportstape fås i flere forskellige bredder, tykkelser og styrker. Især den lækre og effektive Henza Sportstape Royal er populær blandt alle typer behandlere – og skal der ekstra styrke til, for eksempel når fingerled skal stabiliseres, kan den særligt stærke Henza Sportstape Extreme anbefales. Se hele udvalget af sportstape på Henza.dk

Astrid Pedersen