Sådan kan naturen bidrage med mere end bare ren luft

Naturen er forunderlig, og det smukke ved den er, at vi ikke helt altid kan kontrollere den, selvom vi gerne vil. Rigtig mange af os udnytter naturen på forskellige måder med forskellige formål, og du kan faktisk bruge din egen have som udgangspunkt. Vi giver dig her råd til, hvordan din lokale natur kan bidrage til et bedre liv for dig.

Find mental ro i smukke omgivelser

Der er bare noget stimulerende over grønne og frodige omgivelser, hvor alle bekymringerne forsvinder ned i jorden. Det er svært at sætte en finger på, hvad det er, men man kan styrke den fornemmelse med blandt andet planter og designinspiration, som du kan finde på Adiso.dk, der som noget helt særligt arbejder med mentalt velvære gennem naturlige omgivelser.

Brug lokale afgrøder

Hvad end du er mest til køkkenurter eller store marker med lange rækker af majs og kartofler, så giver frugtbar jord dig uendelige muligheder for at være delvist selvforsynende. Og det kan faktisk gøres rigtigt billigt. Sidst men ikke mindst så smager mad fra egen have også bare bedre – særligt når det er økologisk og ubehandlet, som dine skud vil være.

Byg og leg

Med jord og natur har du rammen for leg med bakker og træer, og du kan udleve enhver barnedrøm med gangbroer og træhytter, der snor sig gennem haven. Børnene vil elske det, og så kan far få et projekt, der konstant kan bygges på. Det giver aktivitet til hele familien, og så er velplejede og interessante udendørsarealer noget, der i sidste ende kan øge prisen ved et eventuelt salg.

admin