Overvejer du at blive shippingelev? Læs mere her

Overvejer du at blive shippingelev? Læs mere her

Hvis du gerne vil tage en praktisk uddannelse, hvor du har mange bolde i luften, og hvor der er masser af logistik, der skal gå op, har du måske overvejet at blive shippingelev. Der lærer du at koordinere de forskellige transporter, der skal rundt i Danmark, Europa eller Verden. Det kan være med tog, skib eller i langt de fleste tilfælde lastbil. Det er derfor et krævende arbejde, hvor du skal kunne holde hovedet koldt, når der er travlt, men hvor du også skal kunne arbejde med, at du har travlt stort set hele tiden. 

En af de danske virksomheder, der giver dig rigtig mange muligheder, hvis du gerne vil være shippingelev, er hos eksportvirksomheden Frode Laursen. De arbejder med at flytte gods fra A til B med lastbiler. Du kommer derfor til at skulle holde styr på, hvor de forskellige former for gods skal hen. Der bliver derfor lagt et stort ansvar på dig allerede fra start af, men du får selvfølgelig kyndig vejledning undervejs, så du aldrig kommer til at føle dig alene. 

Hos Frode Laursen bliver du enten placeret i deres Danmarks-afdeling, Norden-afdeling eller Europa-afdelingen. De har styr på hvert deres område, hvor de skal sørge for, at lastbilerne ikke kommer til at være tomme eller skulle køre for langt efter gods. 

Når du vælger en uddannelse som elev, vælger du også en uddannelse, hvor du veksler mellem at være i skole og på din læreplads. Det er med til at gøre, at du får praktisk erfaring undervejs i uddannelsen. Du behøver derfor ikke at have et studiejob ved siden af. Når du kommer ud af studiet, kan du alt det, som du har brug for at kunne. Det er med til at gøre, at du er klar til at starte i et job med det samme efter endt uddannelse. 

Emilie Ann Jacobsen