Med en ramme lavet efter mål vil du altid kunne finde en ramme, der passer til dit billede

Med en ramme lavet efter mål vil du altid kunne finde en ramme, der passer til dit billede

Har du et maleri, en tegning eller en plakat, der ikke passer til de gængse mål, kan det være svært for dig at finde en ramme, der passer til. Det kan også være, at du bare ikke gider besværet med at gennemgå rammerne på en webshop for at finde ud af, hvilken der vil passe til dit billede. I begge tilfælde kan det derfor være en god ide, at du bestiller rammer efter mål. Det gør selvfølgelig, at du kan være 100 % sikker på, at det vil passe til dit billede – og at du altid vil kunne finde en ramme, der passer. Også selvom dit billede har en utraditionel form. 

Der er flere steder, hvor du kan få lavet en ramme efter mål. Et af de steder, hvor du vil have et virkelig godt udvalg, er på webshoppen rammeshoppen.dk. Der er du altid velkommen til at sende dem målene på den ramme, som du skal bruge, så sender de dig en ramme retur. 

Der findes flere forskellige typer af rammer, der er lavet i flere forskellige farver og materialer. Når du skal købe en ramme, vil du altid have et konkret billede at gå ud fra, hvilket vil hjælpe dig til at vælge den helt rigtige ramme. Det er jo rammens job at fremhæve maleriet. Derfor handler det om at finde en, der vil gøre det. 

Når du har et maleri på lærred, vil det derfor være normalt, at du vælger en svæveramme. Det er en ramme, der er forholdsvis tynd, og hvor der er luft mellem selve rammen og maleriet. Det er med til at gøre, at det ser ud som, at maleriet svæver. Dermed præsenterer rammen maleriet på den smukkeste vis. 

Når du skal have indrammet en tegning, akvarel, plakat eller lignende, vil det være oplagt, at du vælger en ramme, hvor der er plads til, at der kan være en passepartout rundt om. Det er en ekstra ramme af karton, der er med til at gøre, at der kommer ekstra fokus på billedet i det. Således kan en hvis passepartout være med til at fremhæve et mørkt billede, mens en sort passepartout kan fremhæve farverne på et lyst billede. 

Hvis du ikke selv vil stå og bøvle med at indramme dit billede og måle det op, kan du i stedet sende det til rammeshoppen.dk. De vil derefter finde en ramme, der passer i størrelsen, og sørge for, at dit billede bliver rammet ind. Nemmere kan det faktisk ikke være for dig. 

Emilie Ann Jacobsen