Let transport af din kajak med en kajakvogn

Let transport af din kajak med en kajakvogn

Har du vanskeligheder, når din kajak skal transporteres på landjorden eller ved overbæringer på din sejlrute? Så bør du overveje at anskaffe en kajakvogn.

Hvad er en kajakvogn, og hvorledes anvendes den?

En kajakvogn er, groft sagt, et sæt hjul, som letter transporten af kajakken. Det kan for eksempel være, at du ikke har direkte adgang til vandet fra din bil, og derfor har brug for en hjælpende hånd til at få kajakken fra parkeringspladsen og ned stranden eller til bredden af søen eller åen. Det kan godt være en tung og krævende opgave selv at skulle bære kajakken hele vejen, især i ujævnt terræn. Og hvis du har andet udstyr med – for eksempel jagt tilbehør eller fiskestænger, net osv. – bliver det ikke just nemmere.

Med en kajakvogn kan du nemt trække din kajak til vandet, uanset kajakkens dimensioner og vægt. Kajakvogne fås i forskellige modeller, som hver især passer til kajakker af varierende størrelser, og i flere forskellige udformninger. Nogle kajakvogne ligner en lille og forenklet version af den velkendte sækkevogn – her hviler kajakken blot på hjulene, i modsætning til påspændings modellen, hvor hjulene fastgøres til kajakkens underside.

Fælles for samtlige typer af kajakvogne er, at de har en lav egenvægt, og kan klappes sammen til at fylde meget lidt. Således kan du nemt have din praktiske kajakvogn med i bagagerummet uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt den optager for megen plads.

Find kajakvogne og andet udstyr til kajak sejlads online hos kajakforalle.dk

Hvis du leder efter en af de smarte kajakvogne, som kan gøre det lettere for dig at transportere og søsætte din kajak, kan du finde et stort og velassorteret udvalg af kajakvogne og andet kajak tilbehør i den online shop på kajakforalle.dk. Når du køber din kajakvogn hertil hos kajakforalle.dk, får du gratis levering ved køb for over 695,- kr.

Astrid Pedersen