Kør sikkert og lovligt

19. september 2019 trådte en ny lov i kraft. Denne lov skærper straffen for at køre med håndholdt mobil, så man ikke længere kun modtager en bøde, men også får et klip i kørekortet. Dette er gjort for at sikre, at bilister er mere opmærksomme under kørsel, og dermed for at undgå potentielle uheld, der kunne være sket på grund af uopmærksomme trafikanter.

Blandt dem, der har brugt deres mobil under kørsel, findes der forskellige forklaringer på, hvorfor man har gjort det. Heriblandt er, at man har brugt mobilen, hvis man lige hurtigt skulle svare på en SMS, snakke i telefon eller som GPS for at finde vej til de steder, man skal hen. Uanset grunden til, at man bruger håndholdt mobil under kørsel, så er det forkert. Det sætter nemlig alle, der er ude i trafikken, i fare.

Har man dog fortsat et behov for at have mobilen fremme under kørsel, så sørg for, at den ikke er håndholdt, og investér derfor i en mobilholder til bil.

Fokusér på trafikken

Med en mobilholder i bilen er det muligt at placere mobilen foran sig under kørsel. På den måde er det fortsat muligt at bruge mobilen som for eksempel GPS, uden at mobilen er håndholdt. Dermed kan trafikanter holde deres fokus på vejen og trafikken, og ikke på mobilen. Det gør det mere sikkert for alle, der færdes i trafikken, at trafikanterne ikke kigger på deres mobil, men i stedet kigger på vejen.

Der findes forskellige mobilholdere, der passer til mange forskellige mobiler. Så uanset om du har en Samsung, iPhone eller en mobil fra et helt tredje mærke, så finder du altså en mobilholder, der passer hertil. Desuden finder du også mobilholdere, der kan justeres efter mobilens størrelse, så hvis I er flere brugere af bilen, kan mobilholderes tilpasses enhver mobil. Med nogle mobilholdere er det desuden også muligt at få ladt sin mobil op under køreturen. Så når mobilen er placeret i holderen inden køreturen starter, kan du få den ladt op, og skal ikke til at rode rundt med mobil og ledninger under køreturen.

Så vil du undgå bøder og klip i kørekortet, så investér i stedet i en mobilholder – det er både billigere, og vigtigst af alt; langt mere sikkert for alle i trafikken.

admin