Kend trafikken: 3 tips før din køreprøve

Står du foran en teori- og køreprøve, men ved du ikke helt, om du kender til alt det, som du egentlig bør kende til? Det er et stort ansvar at køre bil, og derfor er det godt, at du bekymrer dig. Hvad end du skal til at tage kørekort eller står foran dine afgørende prøver, så har vi her samlet tips til dig, der skal til at begå dig i trafikken.

Kend dine signaler i trafikken

Der er ekstremt mange informationer i trafikken, og det handler ikke kun om de signaler, du får fra andre bilister og på vejene. Du skal hurtigt kunne analysere skilte og afspærring, så du kan tage den rigtig beslutning – og helst relativt hurtigt. Læs op på skiltning, særligt i forbindelse med vejarbejde, som kan forvirre mange.

Hellere for langsomt end for hurtigt

Som sagt er det et stort ansvar at køre bil, og derfor er det bedre at vente lidt end at forhaste sig. Det gælder i næsten alle tilfælde bag rattet. Der er altid en risiko involveret, når du gør noget for hurtigt, fordi du måske ikke orienterer dig optimalt eller glemmer andre ting, når du gør ting lidt for hurtigt.

Orientering er alfa og omega

Når du sidder til køreprøven, holdes der konstant øje med, hvor ofte du orienterer dig i trafikken. Fordi det skal du nemlig gøre hele tiden uden undtagelser. Orienterer dig hele tiden, også når du bare køre på lige vej, fordi du bedre kan tage beslutninger, når du har en fornemmelse af, hvad der sker omkring dig. Det er helt essentielt for god kørsel.

admin