Kan du holde trit med strømpemoden

Ak ja, det var tider dengang du kunne købe ti par tennissokker i et bundt. Du kunne gå med dem til de var helt grå og fyldt med huller. Ingen kiggede skævt til dig af den grund. Det var først når storetåen begyndte at titte ud at du fik en bemærkning for golfsokkerne.

Golfsokker? – Ja, du ved… dem med 18 huller i. Men tiderne har ændret sig. Strømperne har lige så stor betydning som resten af dit tøj.

Gode strømper for helbredet

Det er fødderne der er med til at regulere kroppens temperatur. Derfor er det vigtigt at dine strømper understøtter denne fantastiske egenskab. Gode strømper sørger for at du ikke sveder i skoene og de holder dine fødder varme når det er koldt.

Kolde fødder kan give anledning til et svækket immunforsvar og masser af sygedage i farvandet.

Hvad er gode strømper?

Der er mange ting der karakteriserer et par strømper af god kvalitet. Et godt eksempel på strømper finder du hos Egtved Strømper. Her arbejder de både med materialer og design.

Virksomheden har udviklet strømper i klassisk bomuld, men også i bambus og uld. Uld er en meget miljøvenlig tilgang. Det er et slidstærkt materiale som samtidigt er funktionelt. Du kan holde varmen i uldstrømper selvom de er våde. Og de kommer ikke let til at lugte glimt.

Bomuld belaster

Den største fordel ved bomuld er at det er billigt og nemt at arbejde med. Men det er ikke specielt miljøvenligt. I produktionen indgår store mængder vand og transport. Desuden har bomuld ikke nogen funktion på kroppen.

Uld holder dig varm og absorberer fugt så du ikke bliver forkølet desuden er det slidstærkt og renligt. Bambus består af stof lavet af bambusfibre. De er meget stærke og så er bambus ekstremt godt for miljøet.


admin