Invester i en pålidelig og sikker boltpistol til aflivning af grise

En boltpistol er et meget specifikt redskab, som de færreste almindelige danskere omgås til hverdag. Det anvendes til aflivning af grise på svinefarme og slagterier. Redskabet kan bruges til grise i alle størrelser, og er en af de mest sikre aflivningsmetoder når det kommer til svin. Boltpistolen kan både anvendes til syge grise, som skal aflives eller raske grise, som skal slagtes.

Mange tror på grund af navnet, at boltpistolen er en regulær pistol, og at den tager livet af grisen ved affyring. Det er en udbredt misforståelse, for selvom boltpistolen nok affyrer patroner, så anvendes den blot til at bedøve dyrene forud for aflivningen. Pistolen rettes mod grisens pande og en lille patron sørger derefter for at lamme grisen.

Når skuddet er affyret, er det således vigtigt at afbløde grisen. Det er netop afblødningen, som afliver grisen. Afblødning foregår via halspulsåren, og bidrager sammen med boltpistolen til en særdeles hurtig og ubesværet aflivning.

Vælg den rette boltpistol til din besætning

Grise kan være både store, tunge og besværlige at danse med, og derfor har man udviklet boltpistolen. Boltpistoler kommer i forskellige størrelser, som passer til de forskellige dyrs størrelser. Du bør sætte dig grundigt ind i hvilken boltpistol der er den rette for dig, inden du køber. Har du dyr i mange forskellige størrelser, kan det være en fordel at investere i flere boltpistoler.

Det er vigtigt at du placerer skuddet rigtigt første gang, når du bruger pistolen – ikke mindst af hensyn til grisen. Grisekranier har forskellige tykkelser afhængig af alder og race, og derfor afhænger den rette placering af den enkelte gris.

En boltpistol er et potentielt farligt redskab, og derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i hvordan det skal bruges korrekt. Er du ikke selv dyrlæge, skal du først instrueres i brugen af boltpistolen af din dyrlæge. Dette er både for din og andres sikkerheds skyld. Som hovedregel siger man, at man hellere bør undlade at skyde end at skyde forkert.

Opbevar altid boltpistolen et sikkert sted, og brug ikke pistolen hvis du får mistanke om en mulig defekt.

Når først du har fået styr på sikker brug af redskabet, er det nyttigt at have ved hånden når ulykken er ude på den travle grisefarm. Boltpistolen er et solidt og robust redskab, som kan holde i mange år.

admin