Hverdagshjælp: Sådan kan du hjælpe den handicappede

Det er bestemt ikke nemt at være hindret af, at ens krop ikke helt vil, som man gerne selv vil. Som handicappet støder man på mange daglige udfordringer, men heldigvis findes der efterhånden løsninger til de fleste af dem. Vi giver her råd til, hvordan du som pårørende kan hjælpe den hæmmede godt på vej i hverdagen.

Der findes rejser for handicappede

Et stort problem, som mange handikappede støder på, er rejser til udlandet. Det er besværligt, og mange føler sig som en hæmsko for familien, der gerne vil rejse rundt og se de lokale seværdigheder. Men der findes Handicaprejser, hvor rejsen sammensættes, så alle får en god oplevelse ud af turen. Herved kan den ramte stadigvæk få lov til at rejse og se alle de ting, som man gerne vil se i livet.

Støtte til badeværelset

Badeværelset er et af de kritiske punkter i hjemmet, hvis man er handicappet og ikke specielt mobil. Gulvet er glat, og det kan være svært at manøvrere sig ind i bruseren og ud igen. Med skridsikre måtter til badeværelset kan du sikre, at den handicappede ikke har så stor risiko for fald på det glatte og våde gulv, hvilket kan være særdeles farligt, særligt hvis personen er oppe i alderen.

Handicapvenligt køkkenudstyr

Har personen svært ved at åbne dåser og løfte de tunge gryder? Så skal du ikke helt skrotte ideen om, at personen kan lave mad, fordi der findes udstyr, som er specielt designet til netop fysisk hæmmede, og som gør det nemmere at eksempelvis åbne en dåse, hvilket normalt kræver en særlig teknik.

admin