Få styr på værktøjskassen

Om du har et værksted eller en have, eller om arbejder på et lager eller som håndværker, så er godt værktøj essentielt for at kunne udføre et ordentligt stykke arbejde. Godt værktøj spiller en stor rolle for kvaliteten af udfaldet af arbejdet, men det har også betydning for din krop og dit velvære. Ergonomi er nemlig ofte det, der skiller billigt og dyrt værktøj ad.

Pris og kvalitet hænger sammen

Som nævnt har kvaliteten på værktøjet stor indflydelse på ergonomien i det. Når du køber godt værktøj, er du sikker på at få noget værktøj, der er designet til at passe godt på din krop. Prisen afspejler typisk kvaliteten af materialerne, men også den tid, der er blevet lagt i at designe, teste, udvikle og producere værktøjet, så det er så sundt som muligt at bruge – og så det holder længe.

En skovl skal f.eks. ligge godt i hånden, så du kan grave med så lidt besvær som muligt, og uden at få vabler eller ømme håndled. Det samme gælder alt andet værktøj, da det skal fungere som hjælpemidler, der letter arbejdet og altså ikke noget, der gør det sværere eller mere ressourcekrævende.

Køb dit værktøj hos en specialist

Når du skal ud at have fat i nyt værktøj, om det er en ny boremaskine, en rive, en vinkelsliber eller en tang, så bør du altid købe det hos en specialiseret forhandler, hvor du kan få den fornødne hjælp og vejledning. Det kan eksempelvis være et byggemarked, hvor du kan mærke, prøve, se og føle værktøjet, inden du køber det.

Du kan også købe det online, f.eks. hos Specialbutikken eller lignende onlineforhandler, der forhandler værktøj til forskellige formål, og som har mange års erfaring indenfor branchen. Så er du sikret specialiseret og kyndig hjælp og vejledning.

admin