Få her forslag til, hvordan du kan optage mere jern i kroppen

Når du hører ordet jern, så tænker du måske, at det hører til i industrien, hvor de taler om jern priser, jern produktion med mere. Men jern er faktisk et vigtigt næringsstof for kroppen, som indeholder 30-40 milligram jern per kilo kroppen vejer.

Jernet befinder sig i blodet og musklerne, og det skal hjælpe kroppen med at transportere ilten rundt. Derfor er det vigtigt, at kroppen har den rette mængde jern i sig. Særligt i graviditeten hvor behovet for jern bliver større.

Sammensæt den helt rette kostplan, så mængden af jern øges

Kroppen får især jern fra det kød, vi spiser, og derfor er særligt mange vegetarer udsat for jernmangel. Det er dog muligt at få jern på andre måder. Specifikke grøntsager kan nemlig også være en god kilde til mere jern. For eksempel så kan grønne grøntsager sammen med appelsinjuice få jern niveauet til at stige. Kroppen har dog nemmest ved at optage jern fra mad som kød og fisk, hvorimod optagelsen af jern fra grøntsagerne er afhængigt af, hvad det spises sammen med. Hver derfor opmærksom på, hvordan du sammensætter din kostplan, hvis du har behov for mere jern.

Få hjælp fra den medicinelle verden

For nogle personer kan det være svært endda problematisk at få jern nok, og der kan det være en mulighed at søge lægehjælp. Det er nemlig muligt at få jern som kosttilskud, hvor indtagelsen af C-vitamin øger optagelsen af jern i kroppen. Det er dog vigtigt, at du spiser tilskuddet på de helt rigtige tidspunkter, så kosten ikke går ind og forhindrer, at tilskuddet virker. Du skal derfor stadig sammensætte din kost rigtig.

Kosttilskuddet kan købes af alle, men hvis du er i tvivl, er det altid en god ide at kontakte din læge, så du er sikker på, at symptomerne skyldes jernmangel.

admin