Elastikbind og plaster – Hvad mere skal der være i førstehjælpskassen?

Når du tænker på en førstehjælpskasse, hvad ser du så for dig? Elastikbind, plaster, en saks, og måske en ispose?
Det er i hvert fald det de fleste forbinder med førstehjælpskasser, men hvis du gerne vil have en god førstehjælpskasse, der kan klare de fleste situationer, så skal der lidt mere i end bare elastikbind og plaster.
Her i artiklen får du en gennemgang af, hvad du bør have af udstyr i førstehjælpskassen.

Almindeligt udstyr i førstehjælpskasser

I de fleste førstehjælpskasser er der typisk dette standardudstyr:

  • Beskyttelsesudstyr som masker, handsker og sikkerhedsbriller
  • Plastre i flere størrelser
  • Forbindinger som elastikbind, kompressionsbind og gazebind
  • Pincet og saks
  • Rensevæske til sår eller øjne
  • Isposer

Hvis du har brugt noget fra førstehjælpskassen, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at få den fyldt op igen ret hurtigt.
Skal du på biltur i Tyskland, så er førstehjælpskassen faktisk lovpligtig at have i bilen. Der er dog ikke et specifikt krav til indholdet, blot den er velassorteret, så du kan behandle de mest typiske småskader.

Pak ekstra efter behov

Selv om førstehjælpskasser ofte ses i biler, så kan det være en god ide også at have en førstehjælpskasse med på ture og udflugter, og her kan det være en stor fordel at pakke kassen, alt efter hvem der skal med, og hvor turen går hen.
Skal du f.eks. en tur i skoven så kan en særligt udviklet flåt-fjerner være en god ide.

Står den derimod på vandretur, så er der måske mere brug for vabelplaster, myggespray, et termisk tæppe og evt. en nødfløjte.
Er der risiko for skader som f.eks. forstuvede ankler osv, så er det også altid en god ide at have isposer i førstehjælpskassen. Du kan få isposer, der først fryser, når elementerne indeni knækkes.

admin