Diskrete og effektive stiksikre veste

Hvad er en stiksikker vest
En stiksikker vest kan sammenlignes med en skudsikker vest, og disse to typer er også ofte kombineret i én samlet vest.
En stiksikker vest er en tætsiddende vest, der beskytter bæreren mod knivstik. 
Vestene hos Elite Armor er både fleksible og diskrete. De er ofte lavet af det materiale, der hedder UHMWPE. UHMWPE står for “ultra high-molecular-weight-polyethylene” og er en form for polymer, som består af en lang række ballistiske fibre, der pallekædes for at opnå den høje beskyttelse. Dette giver en form for elastisk “net” inde i vesten, som absorberer trykket af en kniv eller en kugle, og sender energien og våbnet tilbage, væk fra kroppen. 
Ved at bruge UHMWPE som materiale til skudsikre- og stiksikre veste opnår man en vest, der har stor bevægelsesfrihed og samtidig høj beskyttelse. Begge dele er nødvendige, da man skal have mulighed for at forsvare sig selv, beskytte et objekt eller komme fri af greb, afhængig af i hvilken situation, man bærer stiksikker vest.

Hvem er en stiksikker vest relevant for?
Stiksikre veste er uden tvivl mest relevante for ansatte indenfor Politi og Forsvar. Stiksikre veste er enormt relevante, når man som tjenestemand står på vagt. Det kan for eksempel være nu i disse tider, hvor Forsvarets fastansatte soldater står vagt udenfor Synagogen i København.
Det kan også være godt for sikkerhedsvagter at have stiksikre veste. I dagens Danmark er flere og flere desværre begyndt at gå med kniv eller andre våben. Der er ikke længere en “ære” i ikke at have skjulte våben, men derimod klare sig med de bare næver. Derfor er sikkerhedspersonale også nødt til at opruste på sikkerhedsudstyr for egen sikkerheds skyld. 
De stiksikre veste fra https://www.elite-armor.dk/shop/frontpage.html er så tynde og diskrete, at de kan bæres under en uniformsjakke. På den måde kan man være beskyttet ved vagttjeneste i offentligheden, uden at det ser voldsomt ud og bekymrer civilbefolkningen.

 

 

Kristine Wiese