Det skal du være opmærksom på når strategi skal blive til handling

For virksomheder kan strategieksekvering være svært, og det kan derfor være vigtigt at blive opmærksom på, hvordan du får handling bag strategien, så det ikke forbliver en god ide. Her kan forskningen bidrage med viden om, hvilke elementer der har indflydelse på udførelsen af en strategi.

Brug tid på medarbejderne

Forskningen viser blandt andet, hvor vigtigt det er, at virksomhedens eller organisationens medarbejdere kender målet for strategien, og ved hvordan de kommer i mål. Derfor skal der bruges tid sammen med medarbejderne til at sikre, at de er inde i, hvad strategien handler om, og hvordan de kan bidrage med at nå strategiens mål.

Ved at arbejde sammen med medarbejderne om strategien bliver de involveret og får dermed også en følelse af ejerskab. Følelsen af ejerskab over strategien har nemlig også indflydelse på, hvor stor succes en virksomhed har med at få eksekveret strategien

Skab motivation og gensidig forpligtigelse

Du kender måske følelsen af at motivationen forsvinder, det kan også være, at du har følelsen af at sidde alene med arbejdet. Forskningen viser da også, at netop bevarelsen af motivationen og den gensidige forpligtigelse er vigtig, hvis der skal komme handling bag strategien. Et af de måder, hvorpå der er muligt at bevare motivation, er, når medarbejderne kan se, at de er kommet tættere på mål. Derfor kan det være en idé løbende at måle på medarbejdernes indsats. Dette skal vise, at medarbejderens arbejde reelt gør en forskel.

At få alle elementer til at fungere på samme tid i arbejdet kan være svært for enhver virksomhed, og derfor findes der også flere konsulentvirksomheder, som netop kan hjælpe med at gå fra strategi til handling. Søg derfor endelig hjælp, hvis der ikke kommer handling bag jeres strategier.

admin