Det skal du bruge til dit akvarie

For at starte dit akvarie op, så er der nogle ting, som du skal have styr på. Det handler først og fremmest om udstyr og klargøring. Til gengæld skal du huske på, at der er mange forskellige måder at gøre det på, som der er fisk i havet. Dette er blot en ud af mange, men det er en start, og derefter kan du selv prøve dig frem.

Akvariet

Til at starte med skal du vælge hvilket akvarie, som passer til dig og dine behov. Du kan både surfe lidt rundt på nettet eller kigge lidt i diverse butikker. Du finder ikke mange guides, som hjælper dig med valget af akvarie. Derfor skal du gå efter det, som falder i din egen smag. Brug dog aldrig en bowle til fisk. Det bliver de rundtosset af.

Lys

Dit akvarie skal selvfølgelig have lys, så du kan se dine fisk. Vær dog opmærksom på at nogle akvarier har indbyggede lamper. Det er ikke sikkert, at det indbyggede lys er tilstrækkeligt, da forskellige planter og fisk trives bedst i forskelligt lys. Nogle plantetyper er ekstra krævende, når det kommer til lys og skal bruge ekstra meget for at kunne overleve.


Pumpe

Pumpen er nok noget af det vigtigste i dit akvarie. Den skal have et filter, så du opretholder den korrekte bakteriekultur i akvariet.

Bunden

Inden du køber bundlag til dit akvarie, så er det en god ide at have valgt og læst om dine fisk. Nogle kræver sand, hvor andre trives bedst med akvariegrus. Du behøver kun 2-3 cm bundlag, for at der er nok til både fisk og planter. Husk altid at skylde dit bundlag, inden du kommer det i akvariet.

admin