Brug af støjhegn og afskærming

Brug af støjhegn og afskærming

Når man vil slappe af og nyde stilheden i ens have, på altanen og eller terrassen, så er det omsonst at understrege, at man har brug for ro.

Imidlertid er det ikke i alle nabolag, at man kan få den rette mængde stilhed på de ønskede tidspunkter, og det kan der være forskellige årsager til.

Det kan være, man er bosat i et beboelsesområde i enten hus eller i lejlighed, hvor man bor klods op ad eller meget tæt på et støjende færdselsområde.

Det kan for eksempel være en hovedåre af trafikal størrelse, hvor mange biler frekventerer ved myldretiden eller generelt kører stærkt. Det kan også være, der ligefrem er tale om en motorvej, man bor tæt på, hvor man ved vedvarende stunder ikke hører andet end ræsende biler og tung trafik, der lægger vejen så tæt forbi ens beboelse, at det ligefrem rokker i hele grundsoklen, når der kører hurtig og tung trafik forbi. Specielt, hvis der er tale om togtrafik, kan man ofte mærke det i beboelsen, når de kører tæt forbi. 

Her kan der være særlig grund til at opsætte et støjhegn, så man både afdæmper støjen, så man bedre kan mærke roen i kroppen, når man er alene eller har gæster, men det er desuden også med til at afskærme fra det ofte lidet tiltalende udsyn, som det ellers ville give til et trafikeret område.

Disse støjhegn behøver heldigvis ikke være anonyme at glo på, for man kan også vælge at få disse med udsmykning, så man rent faktisk får noget kønt at kigge på og ikke på trafikken.

Hvad angår afskærming kan dette også benyttes til skraldespandsområdet, så man både undgår at skulle observere dette område direkte og eventuelt genere naboerne, og så kan man være heldig at slippe for de værste lugtgener, hvis man ellers opholder sit tæt på disse områder normalt.

Anders Lundtang Hansen