Bliv kostvejleder og hjælp folk til at opnå deres idealvægt

Bliv kostvejleder og hjælp folk til at opnå deres idealvægt

Det er ingen hemmelighed, at der er mange, der kæmper med vægten. Det kan være rigtig svært selv at vide, hvordan man skal spise. Derfor er det også virkelig givende for dig, at du som kostvejleder hjælpe folk til, hvordan de spiser sundest – og dermed taber vægt. På den måde kan de komme ned på deres idealvægt og ikke længere opleve den som et problem, men finde en styrke i, hvordan de lærer at spise rigtigt. 

Der er mange forskellige typer af mennesker, der vælger at blive kostvejledere. Ofte bygger de videre på en anden form for uddannelse, der har med kroppen at gøre. Det kan være fysioterapeut eller massør. Du behøver dog ikke at have en uddannelse, der har med kroppen at gøre for at kunne blive kostvejleder

Der er flere forskellige steder, hvor du kan blive kostvejleder. Et af dem er hos blivpt.dk. De har flere forskellige uddannelser at vælge imellem, der har med kroppen at gøre. Grunden til, at du skal vælge dem frem for andre, er, at du har mulighed for at dele betalingerne til uddannelsen op i en månedlig rate. Du skal nemlig selv betale for at blive kostvejleder, men når du betaler et fast beløb hver måned, frem for et stort engangsbeløb, bliver det meget nemmere for dig. 

Inden du bliver kostvejleder, er det først og fremmest vigtigt, at du tænker over, hvordan du vil have det med at arbejde med mennesker. Du kan ikke forvente, at dine klienter bare retter sig efter, hvad du siger. Der vil være masser af gange, hvor de falder i og spiser det forkerte.

Der handler det derfor om, at du stadig kan være støttende, selvom de ikke har gjort, hvad du sagde – og har gjort noget, der ikke var godt for dem selv. Alligevel må du ikke blive sur på dem, men skal være tålmodig og overbærende, så I kan fortsætte samarbejdet om, at de kan komme ned i vægt. 

Emilie Ann Jacobsen